ΧΑΒΙΤΣΑ (ΜΕΓΑΛΟΧΟΡΙΟΥ)
Υλικά:
Λάδια απο τηγανητά ψάρια
1 φλυτζάνα αλεύρι
1 κρεμμυδάκι ξερό ψιλοκομμένο
λίγο ξύδι
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση:
Παίρνουμε το λάδι από τηγανισμένα ψάρια, Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το αλεύρι, τα κρεμμύδια, ξύδι,αλάτι , πιπέρι, Aνακατεύουμε καλά σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξουν (ένα τέταρτο περίπου).
Η χαβίτσα σερβίρεται σαν συνοδευτικό για τα τηγανητά μας ψάρια
Σύρετε το σύνδεσμο/τις φωτογραφίες/το βίντεο εδώΠροσθέστε σύνδεσμοΑφήστε τη φωτογραφία/το βίντεοΑφήστε τις φωτογραφίες εδώ
Ενημερώσεις
Σύκα γεμιστά Βασιλικών
* Γράφτηκε από: Αφροδίτη Σταυράκη
* Σχολιάστε πρώτοι!
...
* Γράφτηκε από: Αφροδίτη Σταυράκη
* Σχολιάστε πρώτοι!
...
Σύκα γεμιστά Βασιλικών
Θρεπτικά, υγιεινά και άφθονα τα σύκα με ουκ ολίγες συνταγές να τα χρίζουν ως πρωτεύον υλικό στη μαγειρική αλλά κυρίως στη ζαχαροπλαστική της Λέσβου. Σήμερα βάση του βιβλίου "Βασιλικά μαγειρέματα" ανηφορίζουμε για Βασιλικά και τα απολαμβάνουμε γεμιστά με καρύδι, βράσμα και μυρωδάτα μπαχαρικά.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ξερά σύκα
1/3 φλιτζανιού βράσμα
μισό κιλό τριμμένα καρύδια
γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε τα σύκα με το μαχαίρι και τα αλείφουμε εσωτερικά με το βράσμα. Έχουμε ήδη ανακατέψει τα μπαχαρικά με το καρύδι και βάζουμε λίγη ποσότητα σε κάθε σύκο. Τα βάζουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς.
Θρεπτικά, υγιεινά και άφθονα τα σύκα με ουκ ολίγες συνταγές να τα χρίζουν ως πρωτεύον υλικό στη μαγειρική αλλά κυρίως στη ζαχαροπλαστική της Λέσβου. Σήμερα βάση του βιβλίου "Βασιλικά μαγειρέματα" ανηφορίζουμε για Βασιλικά και τα απολαμβάνουμε γεμιστά με καρύδι, βράσμα και μυρωδάτα μπαχαρικά.
ΥΛΙΚΑ:
1 κιλό ξερά σύκα
1/3 φλιτζανιού βράσμα
μισό κιλό τριμμένα καρύδια
γαρύφαλλο, μοσχοκάρυδο, κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ανοίγουμε τα σύκα με το μαχαίρι και τα αλείφουμε εσωτερικά με το βράσμα. Έχουμε ήδη ανακατέψει τα μπαχαρικά με το καρύδι και βάζουμε λίγη ποσότητα σε κάθε σύκο. Τα βάζουμε στο φούρνο για 15 περίπου λεπτά και τα ψήνουμε στους 160 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου