Συστατικά
- 400 γραμμάρια μανιτάρια
- 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 κ.σ ελαιολαδο
- 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
- 2 φιτζανια τσ. νερό
- 1 κ.σ αλεύρι
- 1 κ.γ κόφτο αλάτι
- ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
- ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Τρόπος μαγειρέματος
1Κόψε τα μανιτάρια σε φέτες
2Σε μια κατσαρόλα ρίξε το ελαιόλαδο και σόταρε ελαφρά τα μανιτάρια συμπληρώνοντας το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι
3Ράντισε με το αλεύρι και ανακάτεψε, ρίχνοντας σιγά, σιγά το γάλα (χλιαρό)
4Πρόσθεσε και τα δύο φλιτζάνια νερό και αλάτισε
5Ρίξε το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι για νοστιμιά
6Άφησε τη σούπα 10 ακόμη λεπτά ανακατεύοντας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου