$(document).ready(function(){$.fn.snow({minSize:10, maxSize:50, newOn:400, flakeColor: '#FFFFFF'});});

και οι βελόνες τίκι τάκα τριγυρίζουνε στη πλάκα


clock-desktop.com

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ
  • 1 φύλλο παστό μπακαλιάρο γύρω στα 800-1000 γρ.
  • Καλαμποκέλαιο για το τηγάνισμα
Για το κουρκούτι…
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 αυγό
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κ. γλυκού ζάχαρη
  • Πιπέρ



Τυροκαυτερή με παντζάρια με δύο τρόπους σερβιρίσματος

Πώς θα φτιάξουμε… 

Το κουρκούτι… 

Σ΄ένα μπολ ρίχνουμε την μπύρα, το αυγό, το αλάτι, την ζάχαρη, το πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι κοσκινισμένο για να μην μας κάνει σβολάκια.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας πηχτός και λείος χυλός. Το σημαντικό είναι ότι το κουρκούτι πρέπει να είναι έτοιμο από νωρίς για να μείνει τουλάχιστον μια ώρα στο ψυγείο.
Τον μπακαλιάρο…

Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια.

Ξεπλένουμε τα κομμάτια από το αλάτι και τα βάζουμε σε μία λεκάνη με μπόλικο νερό από την προηγούμενη μέρα, με το δέρμα πάνω. Αλλάζουμε αρκετές φορές το νερό κατά την διάρκεια του ξαρμυρίσματος. Την επόμενη μέρα στραγγίζουμε τον μπακαλιάρο και αφαιρούμε το δέρμα. Τον σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί. Ζεσταίνουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι, βουτάμε τα κομμάτια στο χυλό, αφήνουμε τον περίσσιο χυλό να τρέξει και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Μόλις είναι έτοιμα τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περίσσιο λάδι και σερβίρουμε με σκορδαλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου