$(document).ready(function(){$.fn.snow({minSize:10, maxSize:50, newOn:400, flakeColor: '#FFFFFF'});});

και οι βελόνες τίκι τάκα τριγυρίζουνε στη πλάκα


clock-desktop.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016


Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΤΣΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ :για τις κρύες μέρες του χειμώνα
ΥΛΙΚΑ για 10 άτομα
1 μεγάλο πόδι μοσχαρίσιο
2 κιλά κοιλιά μοσχαρίσια...
3 σκελίδες σκόρδο
1κρεμμύδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι
λίγο μπούκοβο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι γλυκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά το ποδαράκι και την κοιλιά και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, στην οποία προσθέτουμε νερό τόσο που να τα σκεπάζει.Μολις αρχισει να βράζει πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 ώρες τουλάχιστον.
3. Όταν το κρέας αρχίζει να ξεκολλάει από το κόκαλο στο ποδαράκι κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά, βγάζουμε το κρέας το οποίο αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε το ζουμί.
4. Αφαιρούμε τα ελάχιστα κόκαλα που υπάρχουν, ψιλοκόβουμε το κρέας, το ξαναρίχνουμε στο ζουμί και τα αφήνουμε να ξαναβράσουν μέχρι να χυλώσει προσθέτοντας το αλατι και το πιπέρι.
5. Όση ώρα βράζουμε τον πατσά καθαρίζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα στο ξίδι το οποίο και αρωματίζεται (σκορδοστούμπι).
6. Σερβίρουμε τον πατσά προσθέτοντας λίγο αρωματισμένο με σκόρδο ξίδι και μπούκοβο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου