$(document).ready(function(){$.fn.snow({minSize:10, maxSize:50, newOn:400, flakeColor: '#FFFFFF'});});

και οι βελόνες τίκι τάκα τριγυρίζουνε στη πλάκα


clock-desktop.com

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Μανιταρόσουπα by Mairh
Ένα φαγάκι για τους λάτρεις των μανιταριών και όχι μόνο!
1 πακέτο μανιτάρια φρέσκα
1 κρεμμύδι χοντροκομμεένο
2 κσ βούτυρο
1 ποτηράκι του κρασιού κρασί
2 κγ αλεύρι
7- 8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
1 μικρή κρέμα γάλακτος
4 ποτήρια νερό
ζωμό λαχανικών
http://giagiamairi.dimosbox.gr/2015/07/zomoi-laxanoikon/
αλατοπίπερο

Εκτέλεση
Σε ένα τηγανάκι σοτάρουμε το μπέικον με 1/2 κουτάλι βούτυρο.
Δεν το αφήνουμε να ξεραθεί άπλα να πάρει λίγο χρωματάκι.
Βγάζουμε το μπέικον από το τηγάνι.
Στο βουτυράκι που έμεινε στο τηγάνι σοτάρουμε το αλεύρι.
ρίχνουμε μέσα και τον ζωμό λαχανικών την κρέμα γάλακτος και ένα ποτήρι νερό.
Βγάζουμε από την φωτιά το τηγάνι και βάζουμε μια κατσαρολίτσα με το υπόλοιπο βούτυρο.
Όταν αρχίσει να τσιτσιρίζει το βούτυρο σοτάρουμε το κρεμμύδι.
Βάζουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
Σβήνουμε με το κρασάκι που μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό και μπολικο αλατοπιπερο.
Βράζουμε τα μανιτάρια 20 λεπτά.
Περνάμε την σούπα μας από ραβδομπλέντερ η αν δεν έχετε απο το μουλτι.
Επιστρέφουμε την σούπα μας στην φωτιά και βάζουμε το μείγμα που έχουμε στο τηγάνι.
Αφήνουμε 5 λεπτάκια να βράσουν όλα μαζί να δέσουν οι γεύσεις.
Σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος και μανιτάρια.
καλή σας επιτυχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου