$(document).ready(function(){$.fn.snow({minSize:10, maxSize:50, newOn:400, flakeColor: '#FFFFFF'});});

και οι βελόνες τίκι τάκα τριγυρίζουνε στη πλάκα


clock-desktop.com

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΤΣΑΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ :για τις κρύες μέρες του χειμώνα
ΥΛΙΚΑ για 10 άτομα
1 μεγάλο πόδι μοσχαρίσιο
2 κιλά κοιλιά μοσχαρίσια...
3 σκελίδες σκόρδο
1κρεμμύδι 1 φλιτζάνι του τσαγιού ξίδι
λίγο μπούκοβο
αλάτι
κόκκινο πιπέρι γλυκό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά το ποδαράκι και την κοιλιά και τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, στην οποία προσθέτουμε νερό τόσο που να τα σκεπάζει.Μολις αρχισει να βράζει πετάμε το νερό και βάζουμε άλλο.
2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για 4 ώρες τουλάχιστον.
3. Όταν το κρέας αρχίζει να ξεκολλάει από το κόκαλο στο ποδαράκι κατεβάζουμε το φαγητό από την φωτιά, βγάζουμε το κρέας το οποίο αφήνουμε να κρυώσει και σουρώνουμε το ζουμί.
4. Αφαιρούμε τα ελάχιστα κόκαλα που υπάρχουν, ψιλοκόβουμε το κρέας, το ξαναρίχνουμε στο ζουμί και τα αφήνουμε να ξαναβράσουν μέχρι να χυλώσει προσθέτοντας το αλατι και το πιπέρι.
5. Όση ώρα βράζουμε τον πατσά καθαρίζουμε το σκόρδο και το ρίχνουμε μέσα στο ξίδι το οποίο και αρωματίζεται (σκορδοστούμπι).
6. Σερβίρουμε τον πατσά προσθέτοντας λίγο αρωματισμένο με σκόρδο ξίδι και μπούκοβο.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ
Υλικά
1 κιλό μέτρια κολοκυθάκια
250 γρ. μαλακή φέτα, θρυμματισμένη...
100 γρ. φρυγανιά
50 γρ. αλεύρι για αλεύρωμα
1/2 ματσάκι φρέσκος δυόσμος (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
1/2 ματσάκι μαϊντανός (τα φύλλα), ψιλοκομμένος
1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)
2 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι,κύμινο
ελαιόλαδο, για το τηγάνισμα

΄
Διαδικασία Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, τα βάζουμε σε σουρωτήρι, τα αλατίζουμε, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 15 - 20 λεπτά, για να στραγγίξουν. Τα στύβουμε καλά με τα χέρια μας και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τη φέτα, τη φρυγανιά, τα μυρωδικά, τα αυγά, πιπέρι κύμινο και λίγο αλάτι (προσοχή, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή).

Ανακατεύουμε απαλά (για να μη βγάλουν κι άλλα υγρά τα κολοκυθάκια). Το μείγμα πρέπει να μπορεί να πλάθεται, αλλιώς ρίχνουμε λίγο ακόμα φρυγανιά.Καλό είναι να το αφήσουμε για λίγο (περίπου μια ώρα) στο ψυγείο. Πλάθουμε κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού, τα αλευρώνουμε και τα τινάζουμε για να φύγει η περίσσεια.

Ζεσταίνουμε περίπου 3 εκ. ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά (αν έχουμε θερμόμετρο, στους 170° - 180° C). Μόλις το λάδι κάψει, τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις των 7 - 8 τεμαχίων, για 4 - 5 λεπτά περίπου η κάθε δόση, γυρίζοντάς τους τακτικά, για να ροδίσουν ομοιόμορφα. Βγάζουμε κάθε δόση από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα και τη στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Συνοδεύουμε με τζατζίκι.

Συμβουλές
Αν το μείγμα που προκύψει είναι υδαρές και όχι πηχτό, το «δένουμε» με λίγο αλεύρι ή σιμιγδάλι.
καλή επιτυχία !!!!!!!!!!!!
Δείτε περισσότερα

Φωτογραφία του χρήστη Η φύση στο σπίτι σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου