$(document).ready(function(){$.fn.snow({minSize:10, maxSize:50, newOn:400, flakeColor: '#FFFFFF'});});

και οι βελόνες τίκι τάκα τριγυρίζουνε στη πλάκα


clock-desktop.com

Σάββατο 28 Μαΐου 2016

ΔιαδικασίαMarinarismena arnisia soyvlakia me tzatziki kai pites

Υλικά

Για τα σουβλάκια:
  • 1 κιλό αρνί, κομμένο σε κομμάτια
  • 80 ml εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Ορεινές Περιοχές (περ. 5-6 κ.σ.)
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 2 κόκκινα κρεμμύδια, χοντροκομμένα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 1 κ.γ.  θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα γλυκιά (προαιρετικά)
  • 1/2 κ.γ. κύμινο (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • 10 μεταλλικά ή ξύλινα σουβλάκια
Για το τζατζίκι:
  • 1 αγγούρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1/4 φλ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Ορεινές Περιοχές
  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 1-2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί
  • μια πρέζα αλάτι
 Για το σερβίρισμα:
  • 10 πίτες
  • εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο Χωριό Ορεινές Περιοχές
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • αλάτι

Kόβουμε το κρέας σε κομμάτια ίδιου μεγέθους.
Για τη μαρινάδα:
Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, τα βότανα και τα μπαχαρικά και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι - δεν προσθέτουμε ακόμα αλάτι. Χτυπάμε όλα τα υλικά καλά. Προσθέτουμε το κρέας και τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και ανακατεύουμε μέχρι να επικαλυφθούν. Σκεπάζουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε τη μαρινάδα για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο. Είναι προτιμότερο να αφήσουμε το κρέας με τη μαρινάδα κατά τη διάρκεια της νύχτας στο ψυγείο, για να απολαύσουμε όλες τις υπέροχες γεύσεις.
Για το τζατζίκι: 
Ρίχνουμε στο μπλέντερ το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και το τριμμένο σκόρδο και χτυπάμε καλά. Αφαιρούμε τη φλούδα και τους σπόρους του αγγουριού και το τρίβουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και το αφήνουμε στην άκρη για 10 λεπτά. Τυλίγουμε το τριμμένο αγγούρι σε μια πετσέτα και το πιέζουμε για να στραγγίξει από τα νερά.
Σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αγγούρι, το μείγμα σκόρδου και το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο, το γιαούρτι, 1-2 κ.σ. ξύδι, μια πρέζα αλάτι και χτυπάμε, έως ότου τα συστατικά ομογενοποιηθούν. Αποθηκεύουμε το τζατζίκι στο ψυγείο γιατί πάντα σερβίρεται κρύο.
Για τα σουβλάκια:
Mπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είτε ξύλινα, είτε μεταλλικά σουβλάκια. Για αυτή την συνταγή, θα χρειαστούμε περίπου 10 σουβλάκια. Εάν επιλέξουμε ξύλινα , τα κόβουμε για να χωρέσουν στο σκεύος που θα τα μαγειρέψουμε  και τα μουλιάζουμε σε λίγο νερό. (Αυτό θα τα αποτρέψει από το να καούν). Περνάμε τα μαριναρισμένα κομμάτια αρνιού στα σουβλάκια και τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι.
Ζεσταίνουμε το γκριλ, το μπάρμπεκιου ή το τηγάνι και μαγειρεύουμε τα σουβλάκια για περίπου 10-15 λεπτά, ψήνοντας τα σύμφωνα με τις προτιμήσεις μας.
Για τις πίτες:
Ενώ τα σουβλάκια ψήνονται, προετοιμάζουμε τις πίτες μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250C. Με μια βούρτσα λαδώνουμε ελαφρά την κάθε πίτα με εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο και από τις δύο πλευρές και την πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη. Βάζουμε ένα μεγάλο ταψί στο κάτω μέρος του φούρνου και τοποθετούμε τις πίτες. Ψήνουμε για 2-3 λεπτά κι από τις δύο πλευρές.
Απολαμβάνουμε τα σουβλάκια μας συντροφιά με μια δροσιστική χωριάτικη σαλάτα.



Σχετικές Συνταγές

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου