$(document).ready(function(){$.fn.snow({minSize:10, maxSize:50, newOn:400, flakeColor: '#FFFFFF'});});

και οι βελόνες τίκι τάκα τριγυρίζουνε στη πλάκα


clock-desktop.com

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2016




Φρικασέ κατσικάκι

 Το κατσικάκι και το αρνάκι αυτές τις μέρες  όπως και να τα μαγειρέψουμε έχουν τη τιμητική τους.!!!!! και ένα κατσικάκι  εκτός απο γεμιστό που είναι υπεροχο θα μπορούσε να κάνει..... παρεούλα άνετα με μαρουλάκια η με αντίδια και να είναι νοστιμότατο και ελαφρύ σαν φαγητό

ΠΩΣ ΤΟ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ:

1 και 1/2 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες3 μαρούλια κομμένα η ενάμιση κιλο αντίδια ένα μεγάλο κρεμμύδι 1 ματσάκι δροσερά κρεμμυδάκια, κομμένα 1 ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο 1 φλιτζάνι του καφέ λάδι 2 λεμόνια , ο χυμός τους 2 αυγά αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας μας, τα μαρούλια μας, τα κρεμμύδια μας, τον άνηθο και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε μέσα το λάδι, τα κρεμμύδια μας και μόλις κάψει λίγο βάζουμε και το κρέας μας, το ανακατεύουμε 1-2 φορές και το ψήνουμε, βάζοντας λίγο νεράκι μέσα.
Αφού μισοψηθεί το κρέας, έχουμε κόψει όλα μας τα λαχανικά και τα ρίχνουμε μέσα μαζί με τον άνηθο, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλάτι, όσο θέλουμε, κι ελάχιστο πιπέρι, το υπόλοιπο το βάζουμε όταν ψηθεί εντελώς το φαγητό μας, σας το λέω αυτό πολλές φορές για να μένει το άρωμά του.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 2 αυγά και έχουμε έτοιμο και το χυμό από τα 2 λεμόνια, αφού χτυπήσουμε τα αυγά καλά-καλά, βάζουμε και όσο χυμό λεμονιού θέλουμε  και το αφήνουμε στην άκρη.
Βγάζουμε την κατσαρόλα μας από τη φωτιά και δοκιμάζουμε το κρέας μας αν είναι ψημένο και τα λαχανικά μας, αφού είναι όλα εντάξει παίρνουμε σιγά-σιγά και λίγο-λίγο από το ζουμί του φαγητού μας και κάνουμε το αυγολέμονο μας και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα μας, δοκιμάζουμε στο αλάτι, ρίχνουμε τώρα το υπόλοιπο φρεσκο-τριμμένο πιπέρι μας και το σερβίρουμε!...και μην ξεχνάτε το φαγητό αυτό θέλει μπόλικο ψωμί γιατί, έχει ένα ζουμάκι νοστιμότατο!!!!!!
                                                                           Καλή σας επιτυχία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου