$(document).ready(function(){$.fn.snow({minSize:10, maxSize:50, newOn:400, flakeColor: '#FFFFFF'});});

και οι βελόνες τίκι τάκα τριγυρίζουνε στη πλάκα


clock-desktop.com

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016



Γαλοπούλα Χριστουγεννιάτικη γεμιστή
Γέμιση για γαλοπούλα με ρύζι, κιμά, κάστανα, σταφίδες και κουκουνάρι
Μία από τις καλύτερες παραδοσιακές γεμίσεις που δίνει ακόμα περισσότερη γεύση στην γαλοπούλα μεταμορφώνοντας την Ντίβα του γιορτινού τραπεζιού!

ΥΛΙΚΑ :
700 γρ κιμά
50 γρ βούτυρο
1 κρεμμύδι ξερό
400 γρ ρύζι
500 γρ κάστανα βρασμένα και ξεφλουδισμένα
100 ml κονιάκ
50 γρ σταφίδες
50 γρ κουκουνάρι σωταρισμένο ελαφρά
200 μλ ζωμό κότας
αλάτι, πιπέρι, θυμάρι φρέσκο
Εκτέλεση:
Σωτάρουμε στο βούτυρο το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον κιμά και σβήνουμε με το κονιάκ . Προσθέτουμε το ρύζι, τα κάστανα, τις σταφίδες και το κουκουνάρι, τα μπαχαρικά κι αφήνουμε να σιγοβράσει και να μελώσει η γέμιση. Μόλις είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και γεμίζετε με το μείγμα αυτό την κοιλιά της γαλοπούλας.
Τη ράβετε καλά. Περιχύνετε με το βούτυρο λιωμένο τη γαλοπούλα και την ψήνετε στην αρχή σκεπασμένη με χρυσόχαρτο για 3 ώρες ! Και 1 ώρα και 40 λεπτά περίπου χωρίς χρυσοχαρτο, σύνολο 4 ώρες













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου